Populiarios tinklaraštininkės apie desertus: netiesa, kad desertas turi būti arba skanus, arba natūralus

Jei be desertų negalite gyventi, tačiau nesutinkate nuolaidžiauti subalansuotos mitybos principams – tinklaraščio „Feed My Sister“ autorės Rūta ir Asta ragina naujai pažvelgti į mums visiems gerai žinomą desertų pasaulį, jį atnaujinant įtraukiant natūralių ingredientų.

Debiutinėje knygoje „Natūraliai saldu“, jos dalinasi patirtimi ir receptais, kaip iš natūralių produktų sukurti tokius desertus, kurie ne tik tokie pat gardūs kaip įprasti, bet ir draugiški mūsų sveikatai.

Rūta ir Asta juokauja, kad nuo vaikystės saldumynai jų namuose dingdavo vos tik atsiradę, o pagrindinė jų pokalbių tema visada buvo maistas – jo gamyba, ragavimas ir įspūdžiai. Anot sesių, kiekvienas turi savo aistrą – kai kiti išlaidauja rankinėms, batams ar automobiliams, jos ieško natūralių, sezoniškų ir kokybiškų ingredientų, naujų atradimų, spalvų lėkštėse, netikėtų tekstūrų ne tik savo namų virtuvėse, bet ir kelionėse, restoranuose ar turguje.


„Kai nusprendėme rašyti tinklaraštį, nė akimirkos nedvejojome, kad darysime tai kartu. Begalę valandų praleidome kalbėdamos apie tai, ką ragavome, ką gaminame, ką valgysime. Taip mūsų pokalbiai ir įspūdžiai virto receptais. Tuomet juos perkėlėme į internetinę erdvę, o dabar sudėjome į knygą“, – pasakoja merginos.

Rinkdamiesi maistą, anot tinklaraščio „Feed My Sister“ autorių, jam keliame vis didesnius reikalavimus. Šiandien kriterijų sąraše – ne tik produktų kaina ir skonis, bet ir jo maistingumas, nauda organizmui. Rūtos ir Astos teigimu, smagu, kad sąmoningumo renkantis maistą vis daugiau, bet kartu norisi, kad įsivėlę į diskusijas apie tai, kas mums naudinga, nepamirštume tiesiog mėgautis maistu.


„Galbūt todėl į jau seniau pasirodžiusius natūralius, dažnai neteisingai sveikais vadinamus saldumynus žiūrėjome labai skeptiškai. Nejaugi natūralūs gali būti skanūs ar netgi skanesni už mums įprastus saldumynus? Pradėjusios ragauti ir eksperimentuoti užtrukome, kol atsirinkome tai, kas iš tiesų skanu, kadangi skoniui kompromisų nedarome. Į visus desertus žiūrime ne pro natūralumo, o pro skonio prizmę. Natūralių saldumynų kūryba ne tik pakeitė mūsų požiūrį į naudojamų ingredientų sąrašą, bet ir paskatino naujai pažiūrėti į gerai žinomus klasikinius desertus, juos atnaujinant įtraukus natūralių ingredientų“, – atskleidžia merginos.


Sesės pasakoja, kad dažniausiai vyrauja dvi stovyklos – vieni kurie sako „ne“ glitimui, pridėtiniam cukrui, laktozei, gyvulinės kilmės produktams, kita laikosi priešingos pozicijos – mėgsta cukrų, glitimą, sviestą ir neplanuoja nieko keisti. Tuo metu abi sesės ieško balanso, tad knygoje „Natūraliai saldu“ dominuoja ne tik veganiniai desertai ar nekepti saldumynai be pridėtinio cukraus, glitimo ar laktozės, čia netrūksta ir kepinių, kuriems sesės naudoja speltos miltus, pieno produktus ir net nerafinuotą rudąjį cukrų – tik mažindamos jo kiekį.


„Pastaruoju metu žmonės vis labiau rūpinasi savo mityba – daugelis renkasi mažiau perdirbtus, natūralesnius produktus, tačiau ne visada drįstame į virtuvę įsileisti naujoves. Mes siekiame padėti atrasti naujus produktus, pavyzdžiui, riešutus, avokadus, datules, riešutų sviestą, sėklas, kruopas, nerafinuotą kokosų aliejų, ryžių, kokosų ar grikių miltus. Mūsų tikslas – ne mokyti atrasti naują gyvenimo būdą ar atsisakyti tam tikrų produktų, o parodyti neišsemiamas ingredientų galimybes gaminant desertus. Nebijokime pažinti naujus ingredientus ir naudoti geriausia ką turime dabar, taip formuodami naujus įpročius“, – pasakoja autorės.


Autorės „Natūraliai saldu“ knygos receptus suskirstė pagal sudėtingumą – nuo visiems pavykstančių ir greitai paruošiamų natūralių saldumynų iki šventėms ar savaitgaliams dėmesį prikaustančių desertų, tokių kaip figų, kardamonų ir aviečių galetę, natūraliai saldžių bananinių ledų su kokosų karamele ar jų mamos gaminamų tradicinių eklerų receptą, kuris buvo atnaujintas būtent šiai knygai.


Rūta ir Asta – dvi sesės, kurios myli maistą ir šia meile dalinasi su savo tinklaraščio „Feed My Sister“ skaitytojais. Žinodamos, kad saldumynai daugeliui žmonių tokie pat svarbūs kaip ir joms, sesės ieško būdų, kaip juos pagaminti iš natūralių produktų, bet neinant į kompromisą dėl skonio. Taip atsirado bendras jų tinklaraštis, kuris vienija skirtingose šalyse gyvenančias merginas. Kad jų atradimai įkvėptų kuo daugiau žmonių, Rūta ir Asta sudėjo savo atradimus ir patirtį į knygą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis