Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Tešlai reikės:

350 g miltų;

1 v.š. cukraus;

1/2 a.š. druskos;

220 g šalto sviesto;

1/4 puodelio ledinio vandens;

Pieno tešlos krašteliams patepti;

Vanilinio cukraus krašteliams apibarstyti.


Įdarui:


300 g bruknių;

Pusė a.š. tarkuotos citrinos žievelės;

1 v.š. kukurūzų krakmolo;

5 v.š. cukraus.


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimas:


*Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Per vidurį dedame susmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapojame tešlą, kol gausime daug trupiniukų. Supilame ledinį vandenį ir greitai sulipdome tešlos rutulį. Suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve 3-4 valandas.

*Įdarui tiesiog sumaišome visus ingredientus tarpusavyje.

*Atšalusią tešlą iškočiojame į plonus mažus skrituliukus ir perkeliame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į kiekvieno skrituliuko vidurį dedame po šaukštą įdaro ir į vidų užlankstome tešlos kraštus.

*Šauname pyragėlius į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepame apie 15 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis