Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Jūs susilauksit daug pagyrų. Jus mylės jūsų nevalgūs vaikai. Svečiai Jums negailėdami žarstys komplimentus ir prašys pasidalinti receptu.

Šie sparneliai – tai toks visiškai atpalaiduojantis, gero laiko maistas, kai rankos iki alkūnių bus ištepliotos padažu, visų veidai irgi bus menkai beatpažįstami, bet užtai visus tuo ištepliotus veidus granatuotai puoš plačios šypsenos, prie stalo tikrai nebus nejaukios tylos, bus daug linksmų šnekų. Aš Jums prižadu, kad šitie sparneliai bus jėgų jėga.

Padažas:

1 šaukštas bekvapio aliejaus
4 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos
1 stiklinė (236 g) raudono vyno acto
¾ stiklinės (178 g) granatų sulčių
¾ stiklinės (195 g) cukraus
1/3 stiklinės (88 g) ryžių acto
¼ stiklinės (60 g) spanguolių sulčių
¼ stiklinės(60 g) obuolių acto
1 ½ šaukšto (50 g) kiniško sojų čili padažo
2 šaukšteliai (15 g) kečupo
1 šaukštelis medaus
2 ½ šaukšteliai tapijokų krakmolo + 2-3 šaukštai vandens

* Vidutinio dydžio puode ant vidutinio stiprumo ugnies pakaitinti aliejų; sudėti tarkuotą česnaką ir kepti, kol pakvips. Supilti actą, abiejų rūšių sultis, suberti cukrų, sudėti čili padažą, kečupą ir medų.

* Virti, retkarčiais pamaišant, kol pradės tirštėti, maždaug 1 valandą. Mažame dubenėlyje sumaišyti krakmolą ir porą šaukštų vandens. Mišinį supilti į puodą su verdančiu padažu, gerai išmaišyti ir virti dar maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštės. Nukelti nuo ugnies. Naudoti tuojau pat arba dėti į šaldytuvą, kol prireiks.


Sparneliai:

1 kg vištienos sparnelių
Druskos
Pipirų
1 stiklinė (110 g) tapijokų krakmolo
1 šaukštelis česnakų miltelių
½ šaukštelio druskos
½ šaukštelio baltųjų pipirų
½ šaukštelio juodųjų pipirų
Bekvapio aliejaus, kepimui

* Sparnelius iš visų pusių pabarstyti druska ir pipirais. Plačioje gilioje keptuvėje pakaitinti maždaug 1-2 stiklines (maždaug 3-5 cm) aliejaus, kol aliejaus tmepratūra pasieks 175oC.

* Gilioje plačioje lėkštėje sumaišyti tapijokų krakmolą, česnakų miltelius, druską ir abiejų rūšių pipiprus. Miltų mišinyje apvolioti sparnelius, nukratyti neprilipusius miltus. Sparnelius dėti į įkaitusį aliejų. Kepti, kol apskrus iš abiejų pusių ir pilnai iškeps. Iškepusius sparnelius traukti iš aliejaus, dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų.


Užbaigimas:

3 šaukštai bekvapio aliejaus
1 stiklinė (40 g) kiniškų džiovintų čili paprikų
4 askaloniniai česnakai, smulkiai sukapoti
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
Šviežių kalendros lapelių, užbarstymui

* Didelėje keptuvėje pakaitinti aliejų ir džiovintas paprikas. Kepti pastoviai maišant, kol paprikos pakvips ir patamsės. Suberti česnaką ir kepti dar maždaug 1 minutę.

* Sudėti keptus sparnelius, supilti padažą ir išmaišyti, kol sparneliai perkais ir pilnai pasidengs padažu. Nukelti nuo ugnies, užbarstyti smulkintų kalendrų lapelių ir tuojau pat nešti į stalą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis