Saldūs savaitgalio pusryčiai: ryžių apkepas ir juodojo šokolado desertas

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco kviečia saldėsių mėgėjus.

Šį kartą laidoje „Gardu gardu“ profesionalus kulinarijos šefas Gian Luca pagamins saldų pagrindinį patiekalą, kuris, anot Ali, labiausiai tiktų savaitgalio pusryčiams. Charizmatiškasis italas iškeps ryžių apkepą ir, kaip Lietuvoje įprasta, pagardins uogiene.

TV3

O profesionalus konditeris Ali TV3 laidoje 10.30 val. pagamins juodojo šokolado desertą, kuris labai tinka vakarėliams, bei pagardins jį per porą minučių pagaminamais ledais iš šaldytų mangų.
šeštadienį 10.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3!

Ryžių apkepas

TV3

Reikės:

200 g trumpagrūdžių ryžių
700 ml pieno
3 kiaušinių
180 g cukraus
50 g razinų
50 g kedrų riešutų
80 g sviesto
1 valg. š. miltų
2 cinamono lazdelių

Gaminame

* Išbrinkinti vandenyje razinas.

Pieną supilti į gilią keptuvę, sudėti cinamono lazdeles ir suberti pusę cukraus normos. Retkarčiais pamaišant užvirti pieną, suberti ryžius ir sumažinti kaitrą. Virti nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta. Nukelti nuo ugnies, išimti cinamono lazdeles ir įdėti sviestą. Gerai išmaišyti, kol sviestas visiškai ištirps.

* Atskirame dubenyje išplakti kiašinius su likusia dalimu cukraus. Tada suberti kedro riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 valg. š. miltų. Viską gerai išmaišyti ir į gautą masę supilti ryžius. Permaišyti. Gautą masę supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Skanaus!

Juodojo šokolado desertas taurėje su mangų ir pasiflorų ledais

TV3

Desertui reikės:

300 g juodojo šokolado
300 g grietinėlės
50 g stiprios kavos
Mėgstamų sausainių arba vaflių trupinių

Ledams reikės:

400 g šaldytų mangų gabaliukų
60 g pasiflorų tyrės
200 g grietinėlės
50 g cukraus pudros

Gaminame

* Užvirti grietinėlę ir užpilti ant šokolado, sumaišyto su stiprios kavos šlakeliu. Elektriniu trintuvu išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę išpilstyti į desertines taures. Paviršių apibarstyti turimų sausainių trupiniais ir padėti į šaldytuvą 2–3 valandoms.

* Šaldytų mangų gabaliukus suberti į elektrinį smulkintuvą, įberti cukraus pudros ir susmulkinti iki smulkių trupinių. Tada supilti pasiflorų tyrę ir grietinėlę. Dar kartą gerai perplakti. Ledus patiekti kartu su juodojo šokolado desertu.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis