4 ar 5 porcijos

Tešlai reikės:

400 g miltų
4 kiaušinių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
šiek tiek miltų ant stalviršio pabarstyti

Įdarui reikės:

200 g špinatų (nuplautų ir nusausintų)
200 g rikotos
30 g tarkuoto parmezano
žiupsnio tarkuotų muskatų riešutų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pagardui reikės:

60 g sviesto
4 šaukštų skrudintų kedrinių pinijų
saujelės šalavijų lapų
2 šaukštų tarkuoto parmezano

Gaminame

* Tešla. Į dubenį suberkite miltus, į jų vidurį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų ir maišykite šakute užgriebdami vis daugiau miltų. Paskui rankomis minkykite tešlą, kol ši nebelips prie delnų. Apvyniokite ją maistine plėvele, kad nedžiūtų, ir palikite 1 val. ant stalo.

* Įdaras. Špinatus susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su rikota, parmezanu, tarkuotais muskatų riešutais, trupučiu druskos ir pipirų.

* Plonai iškočiokite tešlą ir formuokite virtinius su įdaru. Juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, virkite dar maždaug 2 min. Kiaurasamčiu išgriebkite juos į lėkštes.

* Pagardas. Keptuvėje su įkaitintu sviestu pakepkite šalavijų lapelius – iki ims darytis traškūs. Tada juos išgriebkite ir sudėkite ant virtinių lėkštėse, užpilkite šalavijų sviestą iš keptuvės, užberkite kedrines pinijas ir parmezaną.