8–10 porcijų reikės

Desertui:

sviesto
8 didelių
kiaušinių baltymų
druskos
130 g cukraus

Karamelei:

300 g cukraus
120 ml vandens

Gaminame

* Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros. Sviestu ištepti kepimo formą (skirtą keksui, su skyle viduryje). Dideliame dubenyje iki standumo išplakti kiaušinių baltymus su druska, dalimis suberti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Plakinį supilti į kepimo formą. Ją įstatyti į indą su karštu vandeniu ir kepti apie 20–25 minutes, kol pagels viršus.

* Pagaminti karamelinę masę:
Į puodą suberti cukrų, įpilti vandens ir užkaisti ant vidutinės kaitros. Kaitinti nemaišant apie 15 minučių, kol cukrus pradės karamelizuotis. Tada nukelti nuo kaitros.

* Iškepusį desertą išimti iš indo su vandeniu, palikti 10 minučių atvėsti, atsargiai išversti į lėkštę, užpilti karamele ir patiekti.