Ožkų sūrio rutuliukai su riešutais

Foto: MOTERIS / G.Barauskienė

4 porcijos

Reikės:
600 g ožkų pieno sūrio
100 g graikinių riešutų
saujelės petražolių (nuplautų, nusausintų)
1 šaukšto imbierų cukatų (kubeliais)
4 ar 5 šaukštų džiovintų vyšnių
80 g kedrinių pinijų

Vyšnias smulkiai sukapokite ir dubenėlyje sumaišykite su kedrinėmis pinijomis.
Petražoles, imbierų cukatas ir graikinius riešutus smulkiai sukapokite ir suberkite į kitą dubenėlį.
Iš ožkų sūrio suformuokite mažus rutuliukus. Pusę jų pavoliokite kedrinių pinijų mišinyje, likusius – graikinių riešutų mišinyje. Paruoštus rutuliukus ragaukite iškart, jei ne, įdėkite į šaldytuvą.

Keptos kriaušės su ožkų sūriu, riešutais ir medumi

Foto: MOTERIS / G.Barauskienė


3–6 porcijos

Reikės:
3 kietų kriaušių (nuplautų)
2 šaukštų sviesto
6 šaukštų ožkų pieno sūrio
3 šaukštų kedrinių pinijų
3 šaukštų skysto medaus

Kriaušes perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas. Puseles pjūviu žemyn sudėkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 min. Tada pjūviu į viršų sudėkite į kepimo indą, įpilkite 120 ml vandens, apliekite likusiu sviestu iš keptuvės ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite 10–15 min. Tada ant kriaušių išdalykite ožkų sūrį, kedrines pinijas ir medų. Kepkite dar maždaug 10 min.