Gardieji grietinėčiai

Turbūt nėra skanesnių pyragėlių nei grietinėčiai. Greitai ir paprastai padaromi, greitai iškepami. Ilgai neišsiplečiant – laiko patikrintas receptukas. Pagal šį receptą visada iškepu labai skanius ir minkštus grietinėčius. Kai kurių produktų proporcijas šiek tiek pakoregavau pati.

Tešla

~ 300 g miltų
90 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras

~ 100 g varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę)
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Gaminame

* Pasiruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus.

* Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę.

* Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sumaišyti su sviestine mase. Nepermaišyti!

* Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės!

* Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis