Receptai savaitgaliui: makaronai, įdaryti jautienos faršu, ir tartaletės

Receptus jums siūlo kulinarijos šefas Gian Luca Demarco ir konditerijos asas Ali Gadžijevas.

Diplomuotas kulinarijos šefas Gian Luca Demarco šį šeštadienį TV3 laidos „Gardu Gardu“ žiūrovus vėl pradžiugins itališkos virtuvės klasika: gamins jautienos faršu įdarytus „Cannelloni“ makaronus su baklažanais. Ali išgirdęs labai apsidžiaugs ir prisipažins, kad tiesiog dievina baklažanus. Tuo metu Gian Luca perspės, kad šis patiekalas pareikalaus daugiau pastangų ir pasibuvimo prie viryklės, todėl pasiūlys jį įtraukti į šventinių patiekalų sąrašą.

TV3

Konditeris Ali taip pat nenusileis kolegai ir parodys, kaip pasigaminti įspūdingai skanų ir išvaizdų desertą: pasiflorų kremu įdarytas tartaletes su morengo kepurėle. Net tik skamba įspūdingai, bet ir skonis bei išvaizda atima žadą.

Kaip teisingai iškepti baklažanus, kad jie nesugertų visų riebalų ir neprarastų drėgmės, ką daryti su nepanaudota vaisių ar uogų tyre, ir dar daug kitų naudingų maisto gaminimo patarimų!

„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais

TV3

400 g jautienos faršo
250 g rikotos sūrio
50 g sūdytų arba rūkytų lašinių
250 g „Cannelloni“ makaronų
400 g smulkintų konservuotų pomidorų tyrės
1 baklažanas
1 skiltelė česnako
50 g sviesto
0,5 l pieno
3 valg. š. miltų
Tarkuoto parmezano sūrio
Alyvuogių aliejaus kepimui
Žiupsnelis druskos
Persilado prieskonių

* Baklažaną supjaustyti 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinti iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų ir įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilti konservuotų pomidorų tyrę, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

*Pasmulkinti lašinukus ir sumaišyti su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepti keptuvėje ir sudėti faršą. Viską gerai išmaišyti ir pakepinti, kol faršas iškeps. Tada užpilti balzaminio acto ir viską gerai permaišyti. Iškepusį faršą suberti į atskirą gilų indą. Įdėti rikotos surį, porą šaukštų ištroškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišyti.

* „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirti sūdytame vandenyje. Virti atskirai po 5–6 vnt., kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdaryti juos faršo ir rikotos mase.

* Prikaistuvyje išlydyti sveistą ir suberti miltus. Šluotele nuolat maišyti kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilti pieną ir šluotele nuolat gerai maišyti bei kaitinti iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberti žiupsnelį druskos ir permaišyti.

* Kepimo indo dugną ištepti keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėlioti įdarytus makaronus ir apiberti dalimi plėšytų baklažano riekelių. Užpilti likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstyti paviršiuje. Suberti likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepti pomidorų padažu, gausiai apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

Skanaus!

Tartaletės su pasiflorų kremu ir morengu

TV3

9 vnt. sviestinių tartalečių
Šviežių aviečių

Kremui reikės:

80 g pasiflorų tyrės
3 kambario temperatūros kiaušinių
120 g cukraus
120 g sviesto

Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros

* Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Užvirti pasiflorų tyrę ir po truputį supilti į kiaušinių plakinį nuolat maišant šluotele. Grąžinti ant kaitros ir nuolat maišant po truputį sudėti sviestą. Kaitinti kol, sviestas ištirps ir bus vientisa kreminė konsistencija. Gautą masę išpilstyti į tartaletes ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

* Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukraus pudra iki standžių putų. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį. Ant atvėsusių tartalečių uždėti po šviežią avietę ir konditeriniu maišeliu suformuoti morengo kepurėles. Pašauti 3–4 minutėms į iki 220°C įkaitintą orkaitę, nustatytą grilio (kaitinimo iš viršaus) režimu. Ragauti atvėsusias.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis