Meilės proga – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas raudonojo aksomo (Red Velvet) tortas. Ypatingai tiksiantis šiai išskirtinei progai – šv. Valentino dienai.

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis – lyg vanilinio torto, pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu.



Patarimai, pastebėjimai. Miltų ir kakavos mišinį būtina persijoti, kad nebūtų jokių gabaliukų. Ypatingai kakavoje būna daug tokių gabaliukų.


Kiek pilti dažų? Naudojau maistinius dažus-pastą. Tik keletą kartų esu su jais dažiusi, todėl daug patirties neturiu. Pyliau tiek, kad būtų ryški kefyro spalva. Išėjo 2 pakeliai dažų (1 pakelis - 10 g)! Žinau, skamba siaubingai... Bet toks Raudonasis Velvetas...


Gavosi gana tamsi, sakyčiau, net bordo spalva. Galvojau, bus per tamsi, bet kai tortą prapjoviau spalva pasirodė visai nebloga. Dar reiktų daugiau su atspalviais 'pažaisti' iki tobulumo.


Kremui labai svarbu, kad sūris ir sviestas būtų kambario temperatūros, kad kremas būtų vientisas, be gumuliukų. Mano sūris buvo truputį šaltas, todėl kremas truputį sušoko į gumuliukus! Nedarykit taip.


Pagal orginalų receptą cukraus pudros reiktų žymiai daugiau. Aš dėjau tik puodelį, nes dėti pusę kilogramo ar net daugiau cukraus pudros, niekaip nekilo ranka. Buvo ir taip gana saldus kremas.


Amerikiečiai tortą dažniausiai daro iš dviejų storų biskvitų. Galite taip daryti ir Jūs, net kremo galima tada tepti mažiau. Aš norėjau plonesnių sluoksnių, todėl supjausčiau į keturis dalis, o kremo pasidariau daugiau. Buvo pats tas. Tikrai nesinorėjo jo daugiau.


Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, būtinai kartosiu.


Ingredientai


20 cm apvaliai torto formai

1 puodelis - 250 ml


Biskvitams

230 g miltų

20 g kakavos

200 g cukraus

1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

1/2 šaukštelio kepimo sodos

Žiupsnelis druskos

70 g minkšto sviesto

3 šaukštai bekvapio aliejaus

2 vidutiniai kiaušiniai

1 1/2 šaukštelio acto

165 ml pasukų arba kefyro

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Raudonų maistinių dažų


Kremui

600 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')

125 g minkšto sviesto

1 puodelis cukraus pudros

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

2-3 šaukštai pieno


Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi 20 cm apvalias formas.

* Miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską, sumaišykite. Atidėkite į šalį.

* Su mikseriu iki purumo išplakite sviestą. Berkite cukrų, pilkite aliejų ir plakite iki purios, vientisos masės.

* Kiaušinius ir vanilę suplakite, supilkite į sviesto/cukraus mišinį ir viską gerai išplakite mikseriu.

* Ąsotėlyje sumaišykite pasukas/kefyrą su actu ir maistiniais dažais. Dažų dėkite tiek, kad gautųsi ryški raudona spalva. Įmaišykite į tešlą.



* Miltų mišinį įsijokite į tešlą ir palengva mentele įmaišykite.

* Tešlą tolygiai paskirstykite tarp dviejų kepimo formų. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.

* Iškeptus biskvitus 5 minutes palikite formose, tuomet išimkite, nulupkite kepimo popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Kai atvės, kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau.

* Kremui kambario temperatūros sūrį ir sviestą išplakite mikseriu. Berkite cukraus pudrą, vanilę, šaukštą pieno, plakite iki vientisos masės. Jei masė per daug tiršta įpilkite dar šaukštą ar kitą pieno.

* Tortą sluoksniuokite formoje: biskvitas, kremas, biskvitas, kremas ir t.t., kol surinksite visą tortą.

* Tortą palaikykite šaldytuve, kol sustings. Aš laikiau per naktį.

* Puoškite likusiais trupiniais.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis