Sausainiai – puikūs. Man patiko, kad jie didesni, plonesni, daugiasluoksniai, su stora cukraus pluta. Vyras kirto vieną po kito ir prašė dar kepti, o sausainius nekaltai vadino bandelėmis“ dėl jų dydžio! Kai bandžiau jį ištaisyti pabrėždama, jog čia sausainiai, jis numodavo ranka ir drebtelėdavo atgal: „Jokie čia sausainiai, pažiūrėk, kokie dideli, beveik delno dydžio, čia juk bandelės'. Tie vyrai...

Foto: Asmeninis albumas

Jei norite, galite dėti ir cinamono, tačiau man jo visai nesinorėjo!
Sausainiai skanesni atvėsę.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau kelis kartus.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Apvoliojimui
1 puodelis cukraus

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.

* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.

* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.

Foto: Asmeninis albumas

* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.

* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.

* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.

Foto: Asmeninis albumas

* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.

* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.