Itin purus varškės apkepas

Purus, minkštas varškės apkepas.

Apkepas skanus, purus. Rekomenduoju valgyti su uogiene, grietine, jogurtu.

Patarimai, pastebėjimai. Jei manai nesugers viso pieno, viskas gerai, tiesiog, supilkite viską į masę. Man taip ir nutiko.

Kepiau keramikiniame kepimo inde. Jį patepiau mažu kiekiu sviesto ir pabarsčiau džiuvėsėliais. Galima tiesti ir kepimo popierių, jei kepat metalinėje skardoje ir bijote, kad prilips. Nors aš visad tepu sviestu ir barstau džiūvėsiais.

Mes šįkart valgėm su vaisiniu jogurtu. Visai skanu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.


Asmeninio albumo nuotr.


Ingredientai


16x25 cm stačiakampiam kepimo indui

1 puodelis - 250 ml

500 g varškės

6 šaukštai manų kruopų

3/4 puodelio pieno

3 kiaušiniai

5 šaukštai cukraus

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

1 citrinos tarkuotos žievelės


Gaminimo eiga


* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.

* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.

* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.


Asmeninio albumo nuotr.


* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!

* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.


Asmeninio albumo nuotr.


* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis