Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais

Šią silkę gaminau pernai per šv.Kūčias. Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis, nei sumesti viską į vieną dubenį.

Reikės:

4 silkės file juostelių;
4 virtų burokėlių;
3-4 virtų bulvių su lupenomis;
1 svogūno;
saujelės džiovintų grybų;
saujelės džiovintų obuolių;
šlakelio citrinos sulčių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;

Žolelių majonezui:

saujelės šviežių krapų;
saujelės šviežių petražolių;
2 mažų marinuotų agurkėlių;
3 v.š majonezo.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais;

* Atskiruose induose užpilkite karštu vandeniu grybus ir džiovintus obuolius bei palikite kol išmirks.

* Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną. Kepkite, kol svogūnas suminkštės.

* Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytus grybus, obuolius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dar keletą minučių pakepkite.

* Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su atvėsusiu keptuvės turiniu ir apšlakstykite citrinos sultimis.

* Žolelių majonezui: visus išvardintus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės.

* Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

* Ant lėkštės išdėliokite bulvių griežinėlius, uždėkite po šaukštelį žolelių majonezo, burokėlių, grybų ir obuolių mišinio, ant viršaus uždėkite po griežinėlį silkės ir papuoškite šviežiais krapais.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis