Žuvies pyragas su bulvių košės plutele

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Antrą dieną iš eilės valgėm nuostabius pietus. Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas. Bet jei iš tiesų taip ir yra? Na, kas pasitiki, tas patikės ir šį kartą, o kas ne, tam čia ne vieta.

Apie žuvies pyragą... Jo pažiba - puikus padažas - sodraus, ryškaus ir užbaigto skonio. Parmezano sūris viską užtvirtina, krapai - malonus, švelnus priedas.


Patiekalas tikrai vertas dėmesio ir pastangų. Vaikams taip pat tinkamas! Mano mažoji valgė ir čepsėjo: 'mmm...'. Kuri gi mama nesidžiaugs, kai vaikas taip noriai valgo žuvį (dar dviejų rūšių). Plojau rankomis ir šypsojausi pro lūpų kamputį! Žuvies pyragas bus dažniau įtraukiamas į mūsų meniu.


Patarimai, pastebėjimai. Pyragus galima kepti tiek mažuose keramikiniuose indeliuose, tiek vienam dideliam. Kaip Jums patogiau... Mažus indelius rekomenduoju, jei turite vaikų. Mano dukrai patiko turėti savo atskirą porciją ir valgyti tiesiai iš indelio.


Galima daryti morkų-bulvių košę. Tokiu atveju pusę bulvių pakeiskite morkomis.

Indelius/indą pastatykite ant skardos, jei netyčia padažas išbėgs pro kraštus, nesuteps orkaitės.


Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.


Asmeninio albumo nuotr.


Ingredientai


Bulvių košei

700 g bulvių, jau nuluptų

30 g sviesto

6 šaukštai pieno

Druskos, pipirų pagal skonį

Žuvies įdarui

300 g lašišos, pjaustytos 2 cm gabaliukais

300 g menkės, pjaustytos 2 cm gabaliukais

100 g šaldytų žirnelių

Druskos, pipirų pagal skonį

Padažui

45 g sviesto

1 didelio askaloninio svogūno ar įprasto, smulkiai pjaustyto

2 šaukštai baltojo vyno acto

45 g miltų

450 ml žuvies sultinio

40 g Parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto

6 šaukštai grietinėlės (36 proc.)

1 šaukštas šviežių krapų, smulkintų

Aptepimui – plakto kiaušinio


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga


* Bulves nulupkite, supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tuomet nukoškite, sutrinkite, įpilkite pieno, įdėkite sviesto, druskos, pipirų. Viską gerai sumaišykite.

* Padažui į keptuvę dėkite sviestą ir svogūnus, kepkite apie 5-6 minutes, kol suminkštės. Supilkite vyno actą, pavirkite 2-3 minutes, kol skystis išgaruos. Sudėkite miltus, maišydami pakepkite minutę. Supilkite sultinį, užvirkite ir virkite, kol padažas sutirštės. Įtarkuokite Parmezano, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir krapus.

* Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

* Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių žuvį, žirnelius. Paskaninkite trupučiu druskos, pipirais.

* Keramikiniuose indeliuose (arba viename dideliame inde) paskleiskite žuvį, dosniai užpilkite padažo, ant viršaus tolygiai paskirstykite bulvių košę. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Statykite indelius/indą ant didesnės skardos.

* Kepkite 20-25 minutes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis