Trapusis slyvų pyragas

Rudeniško skonio ir spalvų pyragas.

Reikės:


300 g miltų;

100 g kukurūzų krakmolo;

100 g cukraus;

2 a.š. kepimo miltelių;

200 g sviesto;

50 g aliejaus;

3 kiaušinių;

6v.š. smulkintų migdolų.

1 kg slyvų;

50 g rudojo cukraus;

2 v.š. vanilinio cukraus;

Žiupsnelio cinamono;

1 v.š. kukurūzų krakmolo;

1 apelsino žievelės (smulkiai nutarkuotos).


Gaminame


* Miltus sumaišome su kukurūzų krakmolu, cukrumi, kepimo milteliais, rankomis įtriname sviestą, kol gausime daug drėgnų trupinukų. Aliejų išplakame su kiaušiniais, tada įsukame į miltų mišinį. Tris ketvirtadalius tešlos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tolygiai paskirstome per visą paviršių. Pastatome į šaldytuvą valandai. Į likusią tešlą įmaišome smulkintus migdolus, taip pat pastatome atšalti.

* Slyvas išdarinėjame ir supjaustoome į tris, ar keturias dalis. Rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, cinamoną, apelsino žieveles sumaišome tarpusavyje, o tada su slyvomis. Viską sudedame į puodą ir užverdame. Po kelių minučių virimo, paliekame atvėsti.

* Atvėsusias slyvas paskirstome ant atšalusios tešlos pagrindo. Viršų apibarstome likusia tešla su migdolais.

* Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių, apie valandą.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis