Moliūgų tortas – labai skanus ir kvapnus

Labai skanus, drėgnas, kvapnus tortas su rūgštelės turinčiu kreminiu-grietinėlės pertepimu. Ilgai tortas šaldytuve neužsibuvo, po vieno gabaliuko, vis norėjosi antro, todėl ištirpo nepastebimai. Geeeras tikrai! Kažkokio specifinio, baisaus moliūgų skonio tikrai nejausite, neišsigąskite.

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau specialius miltus kepiniams (angl. self-raising flour), todėl papildomai kildimo elementų nedėjau. Jei tokių miltų neturite, galite susimaišyti patys, tereikia įdėti kepimo miltelių.

Kepiau tortą iš pusės normos 15 cm formose. Biskvitų viršų sulyginau, nupjoviau viršūnes.
Į šokoladinį glajų dėjau truputį maistinių dažų - 'Wilton' Cream spalvos. Jei nenorite dažų, nedėkite.

Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4,5/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai
20-23 cm apvaliai torto formai

Biskvitams

425 g moliūgų tyrės (*receptas čia)
200 g tamsaus rudo cukraus
425 g balto cukraus
250 ml saulėgrąžų aliejaus
140 ml vandens
3 dideli kiaušiniai
1 citrinos žievelės, tarkuotos
375 g miltų kepiniams (*receptas čia)
1 šaukštelis druskos
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamono, muskato, imbiero, gvazdikėlių ir kt.)
1 šaukštelis malto muskato

Kremui

350 g grietinėlės (bent 35 proc.)
350 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
150 g balto cukraus
1 citrinos sultys
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Šokoladiniam glajui

100 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
150 g balto šokolado
Maistinių dažų (kreminės spalvos 'Wilton'), nebūtina

Asmeninio albumo nuotr.

Papuošimui – pabarstukai

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 3 kepimo formas.

* Dubenyje gerai išsukite moliūgų tyrę, abiejų rūšių cukrų, aliejų, vandenį, kiaušinius ir citrinos žievelę.

* Kitame dubenyje sumaišykite miltus, prieskonius. Įsijokite į tešlą ir viską išmaišykite.

* Tešlą tolygiai paskirstykite tarp trijų kepimų formų, išlyginkite paviršių.

* Kepkite 35-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.

* Biskvitus atvėsinkite ant grotelių, vėliau nupjaukite 'kupreles' (jei reikia).

* Kremui kreminį sūrį išsukite su citrinų sultimis ir vanile. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir po truputį įmaišykite į kreminio sūrio masę.

Asmeninio albumo nuotr.

* Tortą sutepkite sluoksniuodami biskvitus ir kremą. Palikite kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.

* Šokoladiniam glajui šokoladą susmulkinkite, sudėkite į nedidelį sdubenėlį. Grietinėlę pakaitinkite (beveik iki užvirimo, bet neužvirkite) ir supilkite ant šokolado. Palaukite minutę, o tada gerai išsukite, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite truputį maistinių dažų. Palaukite, kol glajus šiek tiek atvės.

* Tortą apliekite glajumi ir puoškite pabarstukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis