Firminė tešla koldūnams, virtiniams, pyragėliams ir naminiams makaronams

Noriu pasidžiaugti nauju atradimu – plikyta kefyrine koldūnų tešla. Tai vienas iš sėkmingiausių šiųmečių eksperimentų, apjungiantis kelis receptus į vieną.

Ji neabejotinai geresnė, elastingesnė, mažiau suverdanti, standesnė ir net skalsesnė tešlą koldūnams, virtiniams ar net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams.

Viskas, kaip visada, labai paprastai skaičiuojama ir gaminama. Matuojant 250 ml puodeliu gausite apie 80 koldūnų ar virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o kadangi visos proporcijos matuojamos viena tara, apsirikti ar apsiskaičiuoti (beveik) neįmanoma.

Tešla be kiaušinių!

Pasiruošiu gilesnį dubenį ir:

6 st. miltų
10 v.š. aliejaus
1 st. verdančio vandens
1 st. kefyro
žiupsnį rupios druskos

* Miltus įsijoju į dubenį, supilu aliejų, šaukštu sumaišau ir užpilu verdančio vandens puodeliu. Tuomet jau intensyviai maišau, kol tešla atvėsta. Supilu kefyrą, pasūdau ir vėl maišau, kol tešla pradeda atšokti nuo dubens sienelių. Tuomet jau lengva minkyti ir tai daryti tereikia kelias minutes.

* Viskas. Tešlą kočioju, lipdau virtinius su norimais įdarais. Arba pjaunu didelius apskritimus ir formuoju pyragėlius, kuriuos kepu sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gaunasi apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.

* Įdarai – grybų, daržovių, varškės, faršo.

* Makaronai. Kočioju didelius lakštus ir pjaustau 5 mm pločio juostas. Džiovinu ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis