Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis

Švelnus mėsos ir daržovių troškinys.

4 porcijoms


Reikės:

700 g vištų krūtinėlių mažųjų filė (nuplautų, nusausintų)

400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse

150 ml vištienos arba daržovių sultinio

200 g šparaginių pupelių (nuplautų)

250 g kuskuso

1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

1 šaukšto skysto medaus

1 šaukštelio maltų kuminų

1 šaukštelio cinamono

žiupsnio druskos

trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų

saujelės mėgstamų žalumynų


Gaminame


* Į puodą sudėkite kuskusą, įpilkite pusę citrinos sulčių, įberkite pusę kiekio nutarkuotos žievelės ir žiupsnį druskos. Viską išmaišykite, užpilkite 400 ml verdančio vandens, uždenkite puodą folija (blizgiąja puse žemyn) ir uždėkite dangtį.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, užberkite druskos, pipirų ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada užberkite likusius prieskonius, sukrėskite pomidorus, supilkite sultinį, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles. Kai viskas ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kaitinkite dar maždaug 25 min. – kol padažas sutirštės, o pupelės bus minkštos. Patiekite su kuskusu ir žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis