Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai

Minkšti, ne sausi, skoniu išraiškingi, maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai.

Šį patiekalą tik pamačiusi įtraukiau į mūsų meniu. Patiko idėja - iešmeliai, kepimas grilinėje keptuvėje. Dėl skonio neabejojau, nes kepu labai panašius kalakutienos kotletukus su cukinijomis ir morkomis. Šeimai patinka, žinojau, jog ir šie iešmeliai bus gerai įvertinti. Neklydau. Dar tikrai kepsiu.


Dėl Parmezano ir citrinos žievelės skonis išraiškingas, ne prėskas. Mėsa minkšta, sultinga ir patiekimas įdomus.


Patarimai, pastebėjimai. Vištienos krūtinėlę naudojau šviežią, sumaliau pati. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka.

Citrinos žievelė nėra būtina. Jei nemėgstate, galite nedėti. Žievelė tikrai valgant jaučiasi, bet man toks netikėtumas patiko.


Tiekite su šviežiomis daržovėmis, ryžiais. Mėsą padažyti galite į natūralų jogurtą.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.


Ingredientai


500 g vištienos krūtinėlės, maltos

2 mažos cukinijos, tarkuotos burokine tarka

50 g Parmezano, smulkiai tarkuoto

50 g džiūvėsėlių

1 citrinos tarkuotos žievelės

1 vidutinis kiaušinis

druskos, pipirų pagal skonį

aliejaus kepimui


Asmeninio albumo nuotr.


Gaminimo eiga

* Viską sumaišykite dubenyje.

* Pašlapinkite rankas, imkite rutuliuką mėsos, suformuokite pailgą suktinuką. Perverkite jį mediniu iešmeliu.

* Į nedidelę lėkštutę įpilkite truputį aliejaus. Apvoliokite mėsos iešmelius aliejuje.

* Kepkite karštoje grilinėje keptuvėje iš visų pusių apie 15 minučių arba kol iškeps.


Asmeninio albumo nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis