Patarimai, pastebėjimai. Vietoj pieno ir grietinės galima naudoti grietinėlę. Pieno ir grietinės derinys - liesesnis, ypač jei naudosite liesus produktus. Tai galbūt aktualu besilaikantiems dietos ir skaičiuojantiems kalorijas. Sūrio kiekį sriuboje taip pat galima 'pareguliuoti' pagal savo skonį.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 1/2 puodelio (625 ml) vištienos sultinio
1/4 puodelio (60 ml) pieno
1 šaukštas grietinės
sauja tarkuoto Čederio sūrio
1/2 nedidelio svogūno
1 nedidelė morka
1 mažas saliero stiebas
1 česnako skiltelė
1 didelis brokolis (2 1/2 puodelio)
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

* Puode su trupučiu aliejaus pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnaką, salierą ir morką, kol suminkštės.

* Pilkite sultinio, užvirkite. Įpilkite pieno, dėkite brokolių žiedelius. Virkite apie 10 minučių.

* Skaninkite druska, pipirais, dėkite grietinės. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite smulkintuvu.

* Puodą statykite ant viryklės, sriubą užvirkite. Įmaišykite sūrį ir tiekite.