Reikės:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. bulvių krakmolo;
3 v.š. miltų;
1 a.š. druskos;

įdarui:

576 g "Lapino puotos" šviežių triušienos užpakalinių kumpelių;
2 lauro lapelių;
6 juodųjų pipirų žirnelių;
100 g pievagrybių;
1 svogūno;
2 v.š. pomidoro padažo;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Foto: oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite, įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, miltus, druską ir viską gerai išminkykite.

* Į puodą sudėkite triušienos kumpelius, lauro lapelius, juoduosius pipirų žirnelius, žiupsnelį druskos, užpilkite vandeniu, kad pilnai apsemtų ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 1 val. Kai mėsa atvės, nuimkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir kai jis suminkštės, sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytus pievagrybius. Kepkite tol, kol išgaruos visas skystis nuo grybų. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytą triušieną ir viską gerai išmaišykite bei palikite atvėsti.

* Iš bulvių masės formuokite paplotėlius, dėkite įdaro ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

* Pateikite su grietine ar mėgstamu padažu.

Skanaus!