Duona be miltų – lengvas ir išbandytas receptas

"Duona be miltų mūsų namuose atsirado po 600-ojo bandymo sumažinti angliavandenių kiekį racione, - juokiasi Lina, paprašyta pasidalinti gardžios duonos receptu. - Angliavandeniai, aišku, grįžo, bet duona be miltų liko ir ne vieno svečio geru žodžiu iki šiol minima".

"Ši duona žavi tuo, kad galima improvizuoti, maišyti tai, kas po ranka papuola. Žinoma, svarbu išlaikyti apytiksles proporcijas. Pavyzdžiui, man neteko parduotuvėse matyti saulėgrąžų gemalų, tai keičiau juos saulėgrąžomis ir dalimi kviečių gemalų. Kartais pridedu aguonų ar rugių sėlenų. O vakar parduotuvėje aptikau kanapių branduolių, tai ir juos panaudojau", - pasakoja Lina.

Vienam kepaliukui duonos be miltų reikės:

- 4 kiaušinių,

- 200 g grietinės,

- 3 valg.š. kokosų aliejaus,

- 2 arb.š. kepimo miltelių,

- 60 g kviečių sėlenų;

- 50 g saulėgrąžų gemalų arba 25 g kviečių gemalų ir tiek pat - saulėgrąžų,

- 45 g sezamo sėklų,

- 45 g linų sėmenų,

- žiupsnelio druskos.

Anot Linos, duonos kepimas gali būti tikras malonumas, juolab kad gamyba nėra sudėtinga.

"Skystus produktus - kiaušinius, kokoso aliejų ir grietinę - sumaišau viename inde, birius susveriu į kitą. Tada viską sumaišau.

Kokoso aliejus suteikia gardaus aromato, tačiau yra riebus - jo galima dėti truputį mažiau", - pataria Lina.

Duoną ji kepa silikoniniame inde 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą.

"Iškepus išimu iš formos ir padedu ant popierinio rankšluosčio atvėsti. Pridengta medžiaginiu rankšluosčiu, duona išsilaiko apie savaitę", - sako Lina, kuri namiškiams duoną patiekia su varškės užtepėlėmis ir kumpio ar avokado gabaliukais.

Pabandykite ir jūs!


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis