20 mažų kibiniukų

Tešlai:

150 g šalto sviesto
250 g grietinės 10-12 %
250-350 g miltų
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos

Įdarui:

kopūsto
morkos
svogūno
kario
druskos
pipirų
kiaušinio arba pieno aptepimui, sezamo sėklų, aguonų, riešutų ar kt. pabarstymui

Gaminame

* Tešla. Dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų. Dedame mažais gabaliukais supjaustytą arba burokine trintuve sutarkuotą sviestą. Triname rankomis, kol susidarys drėgni trupiniai. Supilame grietinę, išmaišome. Beriame 250 g miltų, užminkome tešlą. Jei ji vis dar limpa prie rankų, suberiame likusius, bet nepadauginame, - tešla turi būti minkšta ir elastinga. Dedame tešlą 30 min. į šaldytuvą.

* Įdaras. Įdarui daržoves smulkiai supjaustome (morką sutarkuojame) ir patroškiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Įberiame prieskonių.

* Tešlą padaliname į 20 dalių ir formuojame kibinus. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu arba pienu, pabarstome sezamais, aguonomis, riešutais ar kt. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., arba kol viršus gražiai apskrunda.