Gavosi visai nieko torčiukas. Net gaivesnis, nei gali pasirodyti.
Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite, pavyzdžiui, plakta grietinėle.

Aš naudojau 20 cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę, pyragas bus plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, viską dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torto.

Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nepagadinsite.

Naudojau:

150 g oreo + 40 g sviesto pyrago pagrindui;
400 g kreminės varškės;
250 g maskarponės;
1 puodelio cukraus pudros;
80 g „Oreo“ pyrago įdarui;
10 g želatinos miltelių;
kelių oreo sausainių papuošimui.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.

* 150 g „Oreo“ sausainių sutrupiname, tada sumalame. Iki vientisos lipnios masės maišome su kambario temperatūros sviestu. Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną ištirpiname (jokiu būdu neleidžiame užvirti) jos dubenėlį pastatę virš karštų garų. Skystą masę paliekame pravėsti.

* Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.

* Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms. (Priklauso nuo dydžio, bet siūlau palaikyti nors kokias 4 valandas)

Skanaus, Gabrielė