Pyragas su avietėmis

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Dabar galite gaminti su braškėmis, kai prasidės sezonas - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatas bus labai gardus.

Vienintelis dalykas, kurį pamiršau, tai patiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Vėliau pasitaisiau.

Reikės:

2 vidutinio dydžio kiaušinių;
1 puodelio cukraus;
1 puodelio avietinio jogurto;
1 puodelio rapsų, arba saulėgrąžų aliejaus;
1 citrinos (nutarkuotos žievelės);
1 a.š. migdolų ekstrakto;
1,5 a.š. kepimo miltelių;
2 puodelių miltų;
1 kupino puodelio aviečių;
50 g migdolų riekelių;
cukraus pudros pabarstyti.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t.t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš:

viską, išskyrus avietes, sudėjau į didelį dubenį ir apie minutę plakiau su elektriniu mikseriu. Tada įmaišiau uogas, o tešlą supyliau į kepimo popieriumi išklotą tortinę.

* Kepiau apie 40 minučių, 185 laipsnių karštyje.

* Pravėsus nepamirškite apibarstyti cukraus pudra. Skanu valgyti dar šiltą. O jei dar ir su ledais… Mmm..

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis