„Amandus“ – restoranas, kuriame visas dėmesys skiriamas kokybiškam, skaniam ir įdomiam maistui. Per visą laikotarpį nuo mokslų Kopenhagoje iki keleto sėkmingų restoranų Vilniuje jau žinau, kas man ir mano svečiui patinka. Motyvuota komanda ir moderni restorano išvaizda atspindi tai, ko aš pats noriu bei siekiu dabar – kokybės ir solidumo. Tikiuosi restoraną įterpti ir į tarptautinį žemėlapį bei priartinti Vilnių prie tų miestų, į kuriuos svečiai užsuka ir dėl maisto kultūros restoranuose“, - sako Deivydas Praspaliauskas, naująjį restoraną atidaręs Pilies gatvėje.

Foto: Organizatorių archyvas

Restorano pavadinimas „Amandus“ – simboliška pagarbos išraiška Lizzi ir Knud Amandus, kurie globojo Kopenhagoje kulinariją studijavusį D. Praspaliauską ir tapo jo šeima Danijoje. Be to, „amandus“ lotyniškai reiškia mylimas, tą patį hebrajų kalboje simbolizuoja ir Deivydo vardas.
„Būtent apie šį restorano pavadinimą esu galvojęs jau labai seniai. Visų pirma, be Amandus šeimos nebūčiau tuo, kuo esu dabar. Tai dar vienas būdas padėkoti man labai svarbiems žmonėms. Tikiu, kad ši vieta bus mylima tų, kurie vertina skanų, kokybišką maistą, moka juo mėgautis“, - teigia D. Praspaliauskas.

Foto: Organizatorių archyvas

Virtuvė – kuri patinka pačiam

„Amandus“ patiekaluose vyrauja sezoniniai produktai – daugiausia vietiniai arba atvežti iš tokių pasaulio kampelių, kuriuose jie išskirtinai auga arba turi senas paruošimo tradicijas.

Foto: Organizatorių archyvas

Pirmajame „Amandus“ aukšte a la carte meniu restoranas dirba kasdien, o restorano rūsyje antradieniais-šeštadieniais siūlomas kas mėnesį keičiamas degustacinis meniu.

Foto: Organizatorių archyvas

„Man svarbu gaminti ne tik skaniai, bet ir įdomiai. „Amandus“ virtuvė – be pavadinimo, ji tokia, kokia patinka man, tokia, kuri, tikiu, labiausiai džiugina svečią“, - savo maisto filosofiją pasakoja D. Praspaliauskas.

Foto: Organizatorių archyvas

Atidarymo išvakarėse susirinkusieji buvo vaišinami geltonųjų pomidorų gaspaču, jautienos Bresaola su džiovintais vaisiais ir citrinžole, temperuota lašiša su moliūgų sėklomis ir krapais, antienos confit su karamelizuotais raudonaisiais kopūstais ir skrudintais svogūnais.

Foto: Organizatorių archyvas
Foto: Organizatorių archyvas


Foto: Organizatorių archyvas

Vakarą vainikavo jau firminiu tapęs D. Praspaliausko šokoladinis pyragas. Be šio bemilčio šokoladinis pyrago neapsieina nei vienas Deivydo gimtadienis, jį virtuvės šefas yra tiekęs Holivudo žvaigždėms ir net Danijos karališkajai šeimai.