Jau seniai norėjau išbandyti šį gardumyną, bet vis neturėdavau po ranka slyvų, o ir neseniai kažką panašaus valgiau kavinėje ir jau sau tikrai pasakiau, kad užteks atidėlioti! Pyragas skaniausias dar šiltas, patiekiant su vaniliniais ledais, vienas malonumas!

Reikės:

180 g miltų;
130 g sviesto;
140 g cukraus;
2 (L dydžio) kiaušinių;
apie 13 slyvų ( naudojau konservuotas) ;
žiūpsnelio druskos;
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. cinamono;
puse pakelio migdolų drožlių;
vanilinių ledų ( nebūtina).

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, įmušame kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir druskos, išmaišome.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

* Atskirame indelyje supjaustome slyvas norimo dydžio, išimame kauliukus, aplaistome citrinos sultimis, beriame cinamoną, šaukštelį cukraus, viską gerai išmaišome.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

* Pyrago tešlą supilame į kepimo indą,paskirstome ir ant viršaus sudedame slyvas bei migdolų drožles. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Patiekiame dar šiltą su vaniliniais ledais, skanaus!