Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru

Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu.

Skonis. Skanus kišas su kreminiu, sočiu įdaru ir traškiu pagrindu. Skanus, nebrangus ir nesunkus patiekalas pietums.

Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, todėl puikiai tinka piknikams.


Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nekeisčiau nieko.


Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai


Kapotos tešlos tartos pagrindui (receptas - žemiau)


Įdarui


150 ml grietinės

150 g keptos šoninės, smulkiai supjaustytos

100 g čederio sūrio

3 kiaušiniai

2 pomidorai

svogūnų laiškų

druskos

pipirų


Gaminimo eiga


1. Pagaminkite kapotos tešlos tartos pagrindui. Kaip pagaminti, receptą rasite žemiau, apačioje. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.

2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti.


Asmeninio albumo nuotr.


3. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius).

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa.

5. Įdarui, grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Keptą šoninę, pomidorus, svogūnų laiškus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į tartos formą ir užpilkite kiaušinių-grietinės masę. Dėkite atgal į orkaitę kepti 30-35 minutėms, kol iškils, o vidus sutvirtės.


Asmeninio albumo nuotr.


Trapios tešlos pagrindas


Ingredientai:

155 g miltų

90 g šalto sviesto

3-4 šaukštai vandens

žiupsnelis druskos


Gaminimo eiga


1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti miltus, druską. Sudėkite gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įpilkite vieną šaukštą vandens, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali būti kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.



2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Kepkite kaip nurodyta recepte.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis