Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač – šiltas ir su ledų kaušeliu!

21 cm. apvaliai formai reikės:

350 g rabarbarų
3 didesni kiaušiniai
120 g cukraus
130 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
50 ml. aliejaus
1-2 v.š. mišinio cinamonas+cukrus
žiupsnelis druskos

Gaminame

* Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome, sumaišome su cinamoniniu mišiniu. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukru ir druską plakame mikseriu, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta.

* Supilame aliejų, išplakame. Per kelis kartus suberiame miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišome šaukštu, kad tešla nesukristų.

* Supilame 2/3 tešlos į kepimo popieriumi išklotą formą, sudedame rabarbarus, ir supilame likusią 1/3 tešlos. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis