Tarta su grybais, špinatais ir rikota

Lengva, skani, vegetariška tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu.

Šiandien – skani vegetariška idėja pietums ar lengvai vakarienei. Tiks ir pusryčiams. Žinot, mūsų šeimynoj vegetariškų patiekalų mėgėja esu labiau aš nei vyras. Jis labiau mėgsta mėsą ar kitą sunkesnį maistą. Bet kažkodėl tartos jam patinka visokios: ir be mėsos, tik su grybais ar sūriu. Kiekvieną kartą, kai gaminu, labai apsidžiaugia ir nekantriai laukia pietų. Kai paklausiu jo kodėl, gaunu atsakymą: tiesiog, labai skanu.

Šįkart peržiūrėjaus šaldytuvo turinį ir peržvelgus naujas idėjas, gavosi tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu. Švelnaus skonio, lengva, skani tarta.

Apskritai, man patinka tartos tuo, kad tai puiki galimybė sunaudoti įvairius „šaldytuvo likučius“, visai kaip gaminant picas. Dedi tai, ką turi šaldytuve. Visad gaminu, kai lieka grietinės, grietinėlės, grybų, sūrio ar kažko panašaus. Ir rezultatas visad skanus, šeimyna patenkinta.

Patarimai, pastebėjimai. Tešlą arba naudokite pirktinę, arba pasidarykite patys. Aš šįkart gaminau pati pagal savo receptą. Labai paprasta, greita ir pigu. Nors labai dažnai tokiems kepiniams naudoju pirktinę tešlą. Tuomet viskas dar greičiau ir paprasčiau. Tik po persikraustymo dar nespėjau viskuo užpildyti savo šaldiklio. Chi chi.

Kitąkart į kiaušinių-grietinėlės plakinį dar įmaišyčiau tarkuoto čederio (kokį 50 g). Esu gaminusi panašių grybų tartų daug kartų, tai man skaniau užpilai su sūriu. Nors čia dedasi parmezano ant tartos apačios, bet labai mažai. Man norėtųsi dar sūrio pačiame plakinyje.

Taip pat kitąkart rikotą paskirstyčiau mažesniais kiekiais, kad pasiskirstytų tolygiau.

Savo dukrai (pusantrų metukų) dariau atskirą mažesnę tartą tik su špinatais ir rikota. Grybų ji dar nevalgo, todėl receptą dar supaprastinau. Ir visai skaniai mūsų panelė ją valgė.

Vietoj grietinėlės galima naudoti ir paprastą grietinę. Aš naudoju tą, ką tuo metu turiu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartotina.

Ingredientai
20 cm tartos formai

Trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia)

Įdarui
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
1/2 indelio (125 g) rikotos sūrio
Saujelė šviežių špinatų
200 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
25 g tarkuoto parmezano
1/2 svogūno
2 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
Šiek tiek petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Pagaminkite trapią tešlos tartos pagrindui. Kaip pasigaminti, receptą rasite čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.

2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite sviesto, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Palikite atvėsti.

4. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC.

6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite tarkuotą parmezaną, grybus, susmulkintus špinatus, užpilkite grietinėlės plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Galiausiai ant viršaus paskirstykite rikotą.

7. Kepkite apie 30 minučių arba kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs. Prieš pjaustant palikite 10 minučių pastovėti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis