Sluoksniuotos silkės salotos

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis. Šventėms šias salotas gaminu gilesniame stikliniame inde, o nedideliam kiekiui valgančių – taurėse.

* Yra keletas variacijų – žirnelius galima keisti virtomis pupelėmis, pridėti dar vieną – virtų bulvių – sluoksnį, mėlyną svogūną keisti geltonuoju. Aprašysiu mėgstamiausią kombinaciją 4 porcijoms taurėse.

1 silkę

* Išdoroju, iškaulinu, nulupu odą ir filė supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos tolygiai paskirstau ant taurių dugnų. Toliau sluoksniuoju sekančiai:

1 vidutinį smulkiai sukapotą mėlynąjį svogūną

2 nedidelius ar 1 didelį stambiai tarkuotą obuolį

0,5-1 v.š. majonezo

žiupsnelį garstyčių grūdelių

1 didelę virtą ir stambiai tarkuotą morką

1 didelį virtą ir stambiai tarkuotą burokėlį

0,5-1 v.š. majonezo

žiupsnelį garstyčių grūdelių

* Patogiausia vartoti majonezą, pakuotą maišeliuose, jį lengva išspausti ir formuoti.

* Patarimas – jei naudotumėte ir virtas bulves, pirmąjį majonezo sluoksnį tepkite ant jų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis