2 porcijos:

100 g kuskuso;
verdančio daržovių sultinio;
6 juodųjų alyvuogių;
1 mažos cukinijos;
25 g migdolų (naudojau "Arimex");

padažui:

2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
1 v.š. citrinos sulčių;
0,5 a.š. malto kumino;
žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
druskos;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių.

Foto: Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Kuskusą supilkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu daržovių sultiniu, kad apsemtų ir dar būtų ~1cm virš kruopų. Palikite, kol išbrinks ir tuomet "supurenkite" šakute.

* Migdolų riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite griežinėliais.

* Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o cukiniją -plonais šiaudeliais.

* Į dubenį sudėkite kuskusą, alyvuoges, cukiniją, migdolus ir užpilkite paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!