Obuolių pyragas (be kiaušinių)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Gal kam tai jau ne naujas receptas, bet aš kepiau jį pirmą kartą. Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, - šį tikrai iškepsite be jokio vargo!


20 cm. apvaliai kepimo formai


Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė


1 stiklinė miltų

1 stiklinė manų kruopų

2/3 stiklinės cukraus

1 a.š. kepimo miltelių

5-7 nedideli obuoliai

100 gr. sviesto

1 a.š. cinamono

žiupsnelis druskos


Gaminame


* Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame 2/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio.

* Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus pyrago :)


P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis