Reikės:

0,25 stiklinės smulkiai supjaustytų svogūnų,
4 šaukštų sviesto,
100 g pievagrybių,
2 šaukštų kvietinių miltų,
6 stiklinių vištienos sultinio,
2 šakelių šviežių petražolių,
2 šakelių žalių salierų,
2 kiaušinių trynių,
1 stiklinės grietinėlės.

Kaip gaminti

* Svogūnus apkepkite puode su sviestu, sudėkite susmulkintus grybus ir 5 minutes pakepinkite. Nenuėmę puodo nuo ugnies suberkite miltus, šiek tiek pakepkite, užpilkite sultinį ir užvirkite. Tada sudėkite salierų ir petražolių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite dar 45 minutes.

* Petražoles ir salierus išimkite, sultinį nupilkite, grybus ir svogūnus pertrinkite per sietelį ir vėl supilkite į sultinį.

* Suplakite kiaušinių trynius su grietinėle ir maža srovele maišydami supilkite į karštą sriubą. Pastatykite puodą ant ugnies ir pašildykite, bet neužvirkite. Pagal skonį įberkite druskos.