Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi šioks toks paįvairinimas pietų stalui – „apsipukavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėkštėje, bet jau taip pripukuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą?

Reikės:

700 g faršo;
1 kiaušinio;
2 šaukštų grietinės;
prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai….pagal skonį
~7 riekės batono*

* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Eiga:

* Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio. Skanaus!

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis