Raugintų kopūstų ir dešrelių troškinys

Tikras lietuviškas troškinys šaltuoju metų laiku.

Reikės:

apie 1 kg raugintų kopūstų,
6–8 rūkytų dešrelių,
100 g rūkytos šoninės,
4–5 bulvių,
1 didelio obuolio,
skiltelės česnako,
1 svogūno,
kmynų, pipirų, druskos (jei reikia),
aliejaus.

Kaip gaminti

* Raugintus kopūstus nuplaukite ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą ketaus kepimo formą. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite, sudėkite ant kopūstų, paskaninkite prieskoniais, įpilkite vandens, kad apsemtų, ir išmaišykite.

* Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, plonai supjaustytą šoninę, dešreles, pabarstykite prieskoniais.

* Troškinį dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25–30 minučių, kol bulvės gražiai parus. Tada sudėkite skiltelėmis supjaustytą obuolį ir dar kelias minutes pakepkite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis