Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Reikės:

600 g miltų
4 kiaušinių
600 ml jogurto
100 g cukraus
14 g kepimo miltelių
14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
1 citrinos žievelės
aliejaus virimui (maždaug 1 litro)

Gaminame

* Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir gerai išplakame. Po truputį į kiaušinių baltymų plakinį sudedame cukrų, vanilę, tarkuotą citrinos žievelę. Galiausiai – trynius ir jogurtą.

* Persijotus miltus sumaišome su su kepimo milteliais ir supilame į tešlą. Gauta masė turi būti skystoka.

* Aliejuje pamirkytu šaukštu kabiname tešlos gumulėlį ir leidžiame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol paruduoja. Išėmę dedame ant popierinio rankšluosčio – kad sugertų riebalus.

* Apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis