Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Blynams reikės:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;

įdarui:

300 g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;

padažui:

150 g grietinės;
150 g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

* Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

* Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

* Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

* Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus.

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis