Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Šiuo sezono metu darže pūpso cukinijos ir tiesiog prašosi į krepšį, ir morkos jau didelės ir sultingos. Šią porelę ir pakviečiau sudalyvauti naujo skonio bandyme.

Svogūninis kišas žymiai intensyvesnio skonio, cukinija labai švelni, todėl puikiai tiko česnakas, kurį mėgsta ir morkos. Valgėme ir karštą, ir užkandžiavome, buvo išties skanu.

Pasiruošiu:

180 g sviesto

2 st. kvietinių miltų

450 g grietinės

3 kiaušinius

2 nedideles cukinijas (apie 400-500g)

2 didesnes morkas

8 skilteles česnako

žiupsnį druskos

žiupsnį džiovintų čiobrelių

žiupsnį maltų citrininių pipirių ir raudonųjų pipirų

Naudoju tik sviestą, ne riebalų mišinį ar margariną, ir tik 30 % grietinę.

kumutesvirtuve.lt nuotr.

Sviestą supjaustau nedideliais gabaliukais, juos sudedu į metalinį ar keramikinį indelį, jį statau ant grotelių orkaitėje ir jungiu 100 C. Dažniausiai pakanka 15 min, kad sviestas pilnai ištirptų. Supilu jį į silikoninę kepimo formą, kurioje planuoju kepti kišą, ten pat suberiu miltus, druską ir įdedu kelis šaukštus grietinės. Pradžioje tešlą išsuku šaukštu, po to jau minkau, kol ji nebelimpa prie rankų. Pirštais paskirstau po formą, padarydama 4 cm aukščio bortą ir formą dedu į šaldytuvą.

Cukinijas ir morkas supjaustau kuo platesnėmis juostomis daržovių skustuku. Jaunų cukinijų žievė minkšta, todėl jos lupti nereikia, bet jei naudosite gerai subrendusią, visgi rekomenduočiau lupt.

Gilesniame inde gerai išplaku kiaušinius, į juos įmaišau grietinę, smulkiai kapotus česnakus ir likusius prieskonius.

Ant tešlos ratu, pradedant nuo krašto, statmenai išdėlioju daržovių juostas ir viską tolygiai apipilu kiaušinių ir grietinės plakiniu. Jei mėgstate sūriau – galite užmalti jūros druskos.

Kepu apie 50min. iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepimo režimu iš abiejų pusių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis