Marinuoti agurkai mišrainėms

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Viena iš šių idėjų – konservuoti iš karto gabaliukais supjaustytus agurkus mišrainėms.

Idėja labai pasiteisino gaminant ne tik tradicinę baltą mišrainę, bet ir silkę su obuoliais ar firminę “Iš širdies”.

Marinuoju kaip ir agurkus, labiausiai tinka šis receptas:

Stiklainius išplaunu juos karštame vandenyje su soda ir dedu ant orkaitės grotelių, jungiu 80 C ir palieku kaisti 20 min. Tuo metu užkaičiu puodą su vandeniu, kiekis priklauso nuo to kiek agurkų planuoju konservuoti, o kol kas kiekis ir nėra esmė. Iškaitintus stiklainius sudedu ant darbo stalo, palaukiu, kol pravės, ir į juos sandariai suštabeliuoju agurkus. Kai vanduo puode užverda, užpilu juo agurkus (būtinai iki pat stiklainio viršaus), lengvai užsuku dangtelius ir palieku atvėsti. Atvėsusį vandenį išpilu į talpą, kurioje galima paskaičiuoti tūrį, tam turiu puodą su litražo gradacija, bet laisvai galima naudoti trilitrį ar litrinį stiklainį. Būtent tokį kiekį šviežio vandens pilu į puodą, užkaitinu ir tuomet sudedu prieskonius, proporcija 1 litrui

3 v.š. cukraus

1 v.š. druskos

1 v.š. prieskonių konservavimui mišinio

Cukrui su druska ištirpus ir marinatui užvirus, išjungiu ugnį ir supilu

9 proc. actą

kumutesvirtuve.lt nuotr.

Jo skaičiuoju 100 ml vienam litrui vandens. Marinatu užpilu agurkus, stiklainius užsuku ir verčiu žemyn dangteliais ant virtuvinio rankšluosčio. Kuo stipriau apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Labai džiugu, kad šiam ruošiniui galima sunaudoti peraugusius agurkus ir cukinijas, tik būtinai nulupus ir išėmus sėklas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis