Reikia:

3 kg pomidorų;
4 raudonųjų paprikų;
5 didelių svogūnų;
1 galvutės česnako;
1 stiklinės cukraus;
3 v.š. druskos;
150ml 9% acto;
1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. maltos kalendros;
1 a.š. džiovintų bazilikų.

Foto: oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.

* Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.

* Virkite 1-1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti.

* Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių.

* Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais.
Atvėsusius laikykite šaltai.

Skanaus!