Salotos su rūkyta skumbre

Salotų niekada nebūna per daug. Pateiktos padėkle jos ne tik gražiai atrodys, bet kiekvienas valgytojas galės pasireguliuoti ingridientų kiekius pagal save.

Reikės:

320 g karštai rūkytos skumbrės;
250 g pekino kopūsto;
240 g konservuotų raudonųjų pupelių;
100 g sojos pupelių;
2 pomidorų;
2 agurkų;
50 g "Arimex" mišinio salotoms;

padažui:

4 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. baltojo vyno acto;
1 a.š. medaus;
1 a.š. Dižono garstyčių;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir česnako laiškų;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Gaminame

* Pasūdytame vandenyje išvirkite sojos pupeles, kurias būtinai mirkykite 3-4 val. šaltame vandenyje. Jas galite pakeisti įprastomis baltomis pupelėmis.

* Ant didelio padėklo išdėliokite pjaustytą pekino kopūstą, pomidorus, agurkus, sudėkite pupeles, nuo kaulų atskirtus skumbrės gabalėlius, suberkite sėklų/riešutų mišinį salotoms.

* Dubenėlyje sumaišykite padažui išvardintus visus ingridientus ir apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis