Prancūziškas citrininis keksas

Kepinys pavyko, labai skanus keksas.

James Martin - labai gerai žinomas kulinaras-konditeris Jungtinėje Karalystėje. Jo nežinoti turbūt neįmanoma, nes tiek TV laidose, tiek knygų viršeliuose, žurnaluose, labai dažnai šmėžuoja jo veidas ir receptai.

Visai neseniai iš bibliotekos parsitempiau J. Martin naujausią konditerijos knygą „Sweet“. Keletą kartų perverčiau, nuotraukos nuostabios, vaizdas, patiekimas – profesionalus, idealus. Pažiūrėti gražu, o ar išeitų pagaminti paprastam žmogui (apie patiekimą net nekalbu), klausimas atviras.

Sudėtingų kepinių nedrįsau mėginti, ėmiau paprasčiausią receptą ir pasižadėjau: jei kepinys bus tobulas, bandysiu dar, tik jau sudėtingiau.
Kepinys pavyko, labai skanus keksas. Tobulas? Hm... Nedrįstu taip sakyti. Nežinau, ar išlepau, ar ne nuotaikoj buvoj, ar per daug vilčių sudėjau ir tikėjausi kažko nerealaus. O gal klaidą padariau, jog kekso neapliejau glazūra, gal būčiau kitaip čiulbėjusi dabar. Nežinau.
Nesupraskite klaidingai keksas labai skanus, bet dėl jo nepamišau, J. Martin neįsimylėjau ir išgirtoji knyga tokio milžiniško įspūdžio nepadarė. Gal dar ne laikas ir tiek...

Patarimai, pastebėjimai.glazūros nedariau, tik apibarsčiau cukraus pudra. Jei norite intensyvesnio citrinų skonio, keksą apliekite glazūra.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu.

www.bakingsecrets.lt

Ingredientai

Keksui
75 g sviesto, tirpinto
3 kiaušiniai
2 citrinų sultys
2 citrinų tarkuotos žievelės
200 g cukraus
75 g grietinės
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių

Glazūrai
75 g cukraus pudros
1 citrinos sultys

www.bakingsecrets.lt

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinite iki 170 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite.

* Dubenyje išsukite kiaušinius, citrinos sultis, žievelę, cukrų. Įmaišykite sviestą, grietinę.

* Miltus ir kepimo miltelius įsijokite į tešlą. Viską išmaišykite.

* Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.

* Kepkite 45-60 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.

* Glazūrai viską sumaišykite, apliekite atvėsusio kekso viršų (jei norite).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis