Du vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Skonio meistrai siūlo pasigaminti vasarišką šventinį dešrainį.

„Nors Lietuvą apglėbė mėsainių, populiariai vadinamų burgeriais, mada, šiek tiek sumažinus susidomėjimą picomis ir kitais greitai paruošiamais valgiais, dešrainis išlieka lengviausiai pasigaminamu patiekalu. Kai kuriose šalyse neribojama kulinarinė fantazija ir dešrainių pagrindinį ingredientą keičia silkė ar grybai. Kodėl gi ne. Svarbiausia nebijoti eksperimentuoti virtuvėje, nes taip gimsta unikalūs patiekalai. Tiesa, kad ir kaip fantazuotume, dešrainio pavadinimas pats sufleruoja, kas turėtų būti pagrindinis žaidėjas“, – šypsosi Algis Kairys, „Daumantų“ pagardų kūrėjas ir skonio meistras.

Skonio meistras pateikia du vasariškus receptus, kuriais nustebinsite šeimą ar draugus. Vienam paruošti reikės šiek tiek žarijų ir dūmo, kitam pakaks orkaitės šilumos.

Ant žarijų skrudintas dešrainis

Dešrainiui pagaminti reikės:

„hot dog“ tipo bandelės,
dešrelės (tai gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
20 g paprikų,
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
3 marinuotų agurkėlių,
šaukšto majonezinio padažo su aitriosiomis paprikomis,
šaukšto „Daumantų“ lietuviškų garstyčių,
šaukšto aštraus saldžiarūgščio skonio kečupo.

Gaminame

* Pirmiausia reikia dešrelę ir bandelę švelniai apskrudinti kepsninėje ant žarijų. Marinuotus agurkėlius ir paprikas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti.

* Apskrudintą bandelę įpjaukite išilgai, jos vidų ištepkite kečupu ir majoneziniu padažu su aitriosiomis paprikomis, sudėkite smulkintus agurkėlius ir paprikas, įdėkite dešrelę. Dešrainio viršų padenkite plonu garstyčių sluoksniu, o ant viršaus pabarstykite brandinto sūrio.

* Patiekalą skrudinkite ant žarijų, kol sūris išsilydys. Skonio meistras rekomenduoja dešrainį patiekti su salotų lapais, pomidorais, šviežių daržovių salotomis ar bazilikų lapeliais.

Orkaitėje užkeptas dešrainis su karamelizuotais svogūnais

Dešrainiui pagaminti reikės:

specialios pailgos bandelės,
dešrelės (gali būti pieniška, pipirinė, kario, česnakinė ar kt.),
šaukšto tarkuoto brandinto sūrio,
2 marinuotų agurkėlių,
žiupsnelio smulkinto kopūsto,
vieno nedidelio mėlynojo svogūno,
šaukšto lietuviškų garstyčių,
„Daumantų“ pomidorų padažo be krakmolo ir konservantų,
majonezo „Provansalis“,
šaukšto cukraus,
šaukšto balzaminio acto.

Gaminame

* Pirmiausia galima pasiruošti karamelizuotus svogūnus. Pusžiedžiais supjaustyti svogūnai pakepinami keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Svogūnams šiek tiek paskrudus, įberiama cukraus ir įpilama balzaminio acto. Svogūnai kepinami, kol actas išgaruos.

* Tuomet galima ruošti dešrainį. Bandelę įpjaukite išilgai, vidų ištepkite pomidorų padažu, majonezu ir garstyčiomis. Marinuotus agurkėlius (perpjautus išilgai) ir smulkintus kopūstus įdėkite į bandelės vidų, ten pat įterpkite ir keptuvėje paskrudintą dešrelę. Ant jos užberkite anksčiau paruoštų karamelizuotų mėlynųjų svogūnų.

* Dešrainis jau beveik paruoštas. Telieka jo viršų pabarstyti sūriu ir pašauti į orkaitę (~200°C). Kepama apie 4–5min., kol bandelė švelniai paskrus ir išsilydys sūris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis