Populiariausi straipsniai:
- Kas sveikiau: arbata ar kava? Atsakymas nustebins
- Tarpukario name - įgyvendinta prosenelių svajonė
- Koks A. Valentaitės triukas norint gražiai atrodyti nuotraukose?
- Prognozės savaitei: kelios dienos bus itin nepalankios
- Kokie Zodiako ženklai džiaugsis itin sėkmingais 2015 metais?
- Kalėdiniai meduoliai
Reikės:
1 antis;
2 šaukšteliai cinamono (ar smulkintos cinamono lazdelės);
6 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
4 šaukštai sojos padažo;
4 šaukštai medaus;
4 skiltelės smulkinto česnako;
4 šaukštai smulkinto imbiero;
1 šaukštelis paukštienos priekonių.
Gaminame:
* Pašildykite orkaitę iki 200 ° C (geriau naudokite ir ventiliatorių 180° C).
* Naudojat aštrų peilį, lengvai pradurkite odelę (tai padės lengvai iš anties ištekėti riebalams).
* Pabarstykite antį cinamonu, penkių prieskonių mišinuku (universalūs mėsos/paukštienos prieskoniai), druskos ir pipirų. Įdėkite antį į indą aukštesniais kraštais, kad riebalai neištekėtų. "Virkite" antį 1-1,5 val. (priklausomai nuo paukščio dyžio 1 kg ~40 min kepimo), patikrindami kas 15-20 minučių.
* Kol antytė "verda", sumaišykite padažiuką: apelsinų sultis, sojos padažą, medų, imbierą ir česnaką. Kai antis pavirs, išimkite iš orkaitės ir užpilkite 1/2 marinatu. Pavartykite, pakutenkite.
* Grąžinkite į orkaitę ir toliau virkite dar 25-30 minučių. Vis pašlakstykite sultimis. Kepkite kol oda taps auksinės rudos spalvos ir traški. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Mėsa turi būti minkšta ir beveik nukristi kaulų.
* Likusį padažiuką pakaitinkite su antienos mėsos sultimis, kol sutirštės. Patiekite padažą kaip dažinį arba galima patiekti su žalumynų salotomis ir užpilti ant žalumynų.
* Šis receptas labai tinka ir anties šlaunelėms kepti.
* 2,5 kg antį reikėtų kepti ~2 val 20 min. 3 kg antį reikėtų kepti ~2 val. 50 min.