Apverstas prancūziškas obuolių pyragas

Tokį pyragą galima kepti ne tik su obuoliais, bet ir su kriaušėmis, slyvomis bei kitokiais rūgštesniais vaisiais ir uogomis. Jis greitai paruošiamas. Ir kiek neįprastas – kepamas iš ryžių miltų. Be to, labai saldus.

Reikės:

240 ml cukraus sirupo arba kitokio, pavyzdžiui, klevų sirupo,
1-2 rūgštesnių obuolių,
3 kiaušinių,
125 ml skysto medaus,
160 g sviesto,
100 g ryžių miltų,
50 g kukurūzų miltų,
½ šaukštelio kardamono.

Kaip gaminti

* Skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite sirupą.

* Iš nuplautų obuolių išimkite sėklalizdžius, supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Ir sudėkite ant sirupo.

* Kiaušinius išplakite su medumi iki vientisos masės. Įpilkite ištirpintą, šiek tiek atvėsintą sviestą ir įmaišykite miltus bei kardamoną. Supilkite tešlą ant obuolių, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35-40 min.

* Ištrauktą iš orkaitės pyragą atvėsinkite. Uždėti lėkštę ant pyrago viršaus ir ją prilaikydami apverskite skardą dugnu į viršų. Atsargiai nuimkite nuo pyrago kepimo popierių.

Verta žinoti

* Dalis sirupo kepant pyragą susigeria į jį, o dalis lieka ant kepimo popieriaus.

* Šiam pyragui galima naudoti ir įprastus kvietinius miltus – pyragas bus minkštesnis ir puresnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis