Vyniotinis su „Nutella“ ir riešutais

Puiki idėja artėjančiai šv. Valentino dienai.

Šį vyniotinį gaminau pažinties su mylimuoju proga. Nedarome balių, neperkame dovanų ir neužsisakinėjame brangių kelionių. Bet randame laiko pabūti dviese, skaniau pavalgyti, daugiau pasijuokti, kartu prisiminti senus laikus ir pasvajoti apie naujus... Gera kartu augti, tobulėti, klysti, atrasti, suklupti, atleisti... Tą dieną JIS dažniausiai valgo ką nors saldaus, dar neragauto, o aš merkiu gėles į vazą... Mums ši diena yra šventė ir tikiu, kad visada tokia išliks.

Reikia:

3 puodelio lazdyno riešutų,
100 g miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. cinamono,
žiupsnelio druskos,
3 kambario temp. kiaušinių,
100 g cukraus,
100 g grietinės,
2 v.š. cukraus pudros,
2 a.š. kakavos (karčios),
puodelio „Nutellos“.

Kaip gaminti

* Orkaitę įkaitinti iki 220 C ir 8 minutes joje skrudinti riešutus (tam, kad lukštai atšoktų). Palikti kiek pravėsti ir iki galo nuimti lukštus. Orkaitės kaitrą sumažinti iki 190 C.

* Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sumaišyti, trumpam atidėti į šalį.

* Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, įmaišius grietinę dar kiek paplakti ir pamažu suberti sausą miltų mišinį. Vėl išplakti iki vientisos masės, kurią reikia paskleisti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (manosios dydis 25x35cm). Kepti ~17 minučių.

* Kol kepa biskvitas, riešutus susmulkinti. Atsikirpti biskvito dydžio kepimo popieriaus lakštą, ištiesti jį ant lygaus paviršiaus ir apibarstyti cukraus pudros ir kakavos mišiniu (šaukštą mišinio atsidėti).

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Iškepusį biskvitą nieko nelaukiant užversti (užvertimo procesas sukėlė kakavos ir cukraus pudros debesėlį mano virtuvėje, todėl siūlau ne drėbti (kaip aš padariau), o kuo švelniau uždėti ant to kepimo popieriaus ir suvynioti į vyniotinį. Tai padaryti nėra labai sunku, bet biskvitas karštas, tai apsunkina darbą. Visgi man pavyko, tikiu, kad gali pavykti kiekvienam. Tokį suvyniotą biskvitą atidėti į šalį, kad galutinai atauštų ir tepama „Nutella“ neištirptų.

* Atvėsusį kepinį ištepti riešutų kremu, apibarstyti riešutais ir vėl susukti, tik šį kartą jau be kepimo popieriaus. Kadangi karštas biskvitas “sudrėkino” kakavą, ant viršaus dar užsijojau atsidėto cukraus pudros ir kakavos mišinio, atrodė daug gražiau.

skanestai.wordpress.com nuotr.

* Skanaus! 

skanestai.wordpress.com

******
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis