Reikės:

250 g kefyro
1 kiaušinio
apie 5 valg. šaukštus cukraus
truputį druskos
½ arb. šaukštelio sodos
3 valg. šaukštai augalinio aliejaus
2,5-3 stiklinės miltų
augalinio aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui

Kaip gaminti

* Kefyrą išsukti su kiaušiniu, cukrumi ir druska.

* Supilti į masę sodą ir augalinio aliejaus 3 šaukštus.

* Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.

* Tešlą padalinti į dvi dalis ir kiekvieną iškočioti iki 1 cm storio.

* Puodeliu išpausti apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspausti apskritimo vidų. Likučius panaudoti kitoms spurgytėms.

* Į puodą įpilti augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 cm.

* Į įkaitintą aliejų dėti spurgytes ir kepti. Išgriebtas karštas galima sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti. Dar karštas spurgytes apiberti cukraus pudra.