Šiltos žuvies ir daržovių salotos

Atšalus orui šiltos salotos – vienos geidžiamiausių. Iš ko jas greitai paruošti? Ką daryti, kad ilgiau išliktų šiltos?


Reikės:

200 g lašišos,

6-8 bulvių,

stiklinės šaldytų žirnelių,

saujelės mėtų,

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

citrinos sulčių,

alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti

* Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.

* Lašišos gabaliukus po 3-4 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, druskos ir pipirų.

* Žirnelius išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, padalinkite į dvi lėkštes.

* Bulves nusunkite, supjaustykite, sudėkite prie žirnelių. Ant viršaus sudėkite iškeptą lašišą.

* Užberkite nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius.

* Pašlakstykite salotas citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, maltais pipirais.

P. S. Kad paruoštos salotos ilgiau išliktų šiltos, galima pašildyti joms lėkštę.

Daugiau daržovių patiekalų receptų:

Sūriu įdarytos bulvės

Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis