Atšalus orui šiltos salotos – vienos geidžiamiausių. Iš ko jas greitai paruošti? Ką daryti, kad ilgiau išliktų šiltos?
Reikės:
200 g lašišos,
6-8 bulvių,
stiklinės šaldytų žirnelių,
saujelės mėtų,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
* Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
* Lašišos gabaliukus po 3-4 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, druskos ir pipirų.
* Žirnelius išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, padalinkite į dvi lėkštes.
* Bulves nusunkite, supjaustykite, sudėkite prie žirnelių. Ant viršaus sudėkite iškeptą lašišą.
* Užberkite nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius.
* Pašlakstykite salotas citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, maltais pipirais.
P. S. Kad paruoštos salotos ilgiau išliktų šiltos, galima pašildyti joms lėkštę.
Daugiau daržovių patiekalų receptų:
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais