Seniai viešumoje bematyta Alma Adamkienė pasirodė Vilniaus festivalio baigiamajame koncerte

Pasiklausyti Vilniaus festivalio baigiamojo koncerto rinkosi meno elitas.

Vilniaus operos ir baleto teatre koncertą surengė operos megažvaigždė, vienas gražiausių pasaulio mecosopranų Elīna Garanča ir geriausių orkestrų penketukui priskiriamas Vienos filharmonijos orkestras, diriguojamas ryškaus jaunesniosios kartos maestro Rafaelio Payare, Vilniui dovanoja rafinuotą XIX ir XX a. muzikos programą. Tai buvo baigiamasis Vilniaus festivalio koncertas.

M.Morkevičiaus nuotr.

Latvių mecosopranas Elīna Garanča savo ypatingo grožio balsu ir nepaprastos inteligencijos persmelktu muzikalumu užkariavo visas pagrindines pasaulio teatrų scenas, o pernai vasarą surengtu koncertu Vilniaus festivalyje paliko neišdildomą įspūdį ir Lietuvos publikai.

M.Morkevičiaus nuotr.

Šį kartą drauge su Vienos filharmonijos orkestru E. Garanča perteiks pačią Vienos fin de siècle muzikinę dvasią – atliks amžių sandūros dainiaus Gustavo Mahlerio vokalinį ciklą pagal poeto Friedricho Rückerto eiles (1901–1904) bei nuostabiąją dainą „Urlicht“ („Pirmapradė šviesa“, 1893), kaip atskirą dalį kompozitoriaus įtrauktą ir į jo Antrąją simfoniją.

M.Morkevičiaus nuotr.

Vienos filharmonijos orkestras (Wiener Philharmoniker) Lietuvoje koncertuos pirmą kartą. Tai vienas seniausių ir drauge plačiausiai žinomų simfoninių kolektyvų pasaulyje. 1842 m. įkurtas Vienos filharmonijos orkestras laikomas neatskiriama Europos klasikinės muzikos tradicijos dalimi: jo istorijoje – garsiausių dirigentų pavardės bei šiandien klasikos aukso fondu laikomų kūrinių premjeros.

M.Morkevičiaus nuotr.

Vilniuje orkestras pasirodys su Europoje plačiai koncertuojančiu jaunesniosios kartos dirigentu iš Venesuelos Rafaeliu Payare. R. Payare ypač vertinamas už savo nepaprastą muzikalumą ir sceninį išraiškingumą.

Koncerto svečiai:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis